18 Mar 2008

Okulöncesi ve anasınıflarında yapılabilecek keçe ile çalışmalar, hayvan figürleri

Keçe ile yapılan çalışmalara örnekler veren yabancı bir kitabtaki etkinlikleri paylaşmak istedim, özel günler için kağıttan yapılan çalışmalara göre daha dayanıklı ve uzun ömürlü. Çocuklar tarafından kesilmesi ve uygulaması da kolay.......
mutlaka deneyin kolay gelsinnn, beğenirseniz devamı var...


Bu çalışma için kartonu şekildeki gibi kestikten sonra kahverengi keçe ile kaplayın, yumurta kabını yapmak için plastik yoğurt kabını ikiye bölebilirsiniz. Tavşan omuzdan aşağıya doğru kısmı katlanarak iz yapılır, yapıştırıcı ile yoğurt kabına yapıştırılır yardımla yapılabilecek bir çalışma.




keçe ile yapılan başka çalışmalar, çizildikten sonra çocuklar tarafından kolayca kesilebilir.

KEÇE İLE YUMURTALIK
Keçe katlanır, tavuk kalıbı arka tarafı kat yerine gelecek şekilde yerleştirilerek çizilir, çocuklara kestirilir. Baş kısmı yapıştırılır, yumurta koyulacak yerin içine danone yada benzer kab koyularak daha dik durması sağlanır. Kanat ibik ve gagası ile çalışma tamamlanır. Anneler günü için yapılabilir.

KEÇE İLE BEBEKLER




Keçelerin içine elyaf koyularak bağlanır, tahta büyük boncuklar yapıştırıcı yada slikonla gövdeye tutturulur. Piyasada bulabileceğiniz kıvrılabilen üstü kaplı plastik çubuklar kol olarak kullanılır.
Keçeden şapka yapılır, tül ile yaka süslenir.
deniz-yasemen

4 yorum:

Adsız dedi ki...

tebrikler.çalışmalarınızı çok beğendim başarılar dilerim. hale şengül

Adsız dedi ki...

cok güzel

Adsız dedi ki...

cok süper olmuş 7 diye gidiyoz tebrik ederim cok güzel bir site
EDA
ECE

Adsız dedi ki...

emeğinize sağlık hocam hepsı cok guzel olmuşş:) duru