28 Kas 2009

Salata ve hamur işleri

Arkadaşlarımdan gelen isteklere göre en çok beğenilen tariflerimi yaptıkça burada yayınlayacağım, mutlaka deneyin derimmm
Favori Salatalarım.... :))
Bulgurlu Salata:
Malzemeler:
1 bardak kısırlık bulgur
1 bardak ince çekilmiş ceviz
Yarım bağ taze soğan
Yarım bağ dereotu
3-4 kaşık mayonez
Yoğurt, sarımsak,tuz
Hazırlanışı:
1 bardak yoğurt ve 1 bardak bulgur akşamdan karıştırılarak buzdolabında bekletilir.
İçine biraz daha yoğurt ince kıyılmış dereotu, soğan ve diğer malzemeler ilave edilir. Sarımsak isteğe bağlı olarak eklenir.


Sezar Salata:


Malzemeler:
1 adet göbek marul
yarım tavuk göğsü (haşlanmış, ince tiftilmiş)
1 bardak kalın çekilmiş ceviz
Yarım bağ taze soğan ve dereotu, kornişon turşu, mısır, 1 küçük kavanoz garnitür, yoğurt, 4 kaşık mayonez, sarımsak, tuz.
Marullar ince doğranır, tüm malzemeler ilave edilerek karıştırılır. Yoğurt servise yakın koyularak salatanın sulanması önlenir



Avcı Böreği

1kg yufka, yarım kg a yakın kıyma, 1 büyük baş soğan, 1 bardak iri çekilmiş ceviz, galeta unu, 2 yumurta, yarım fincan ince bulgur, tuz , baharat

Hazırlanışı:Soğan ve kıyma kavrulur yarım çay bardağı kısırlık bulgur ve ceviz ilave edilip karıştırılarak soğumaya bırakılır.
Yufka üçgen şeklinde 12 eşit parçaya ayrılır. İç malzeme koyularak sarılır, çırpılmış yumurtaya ve galeta ununa bulanarak yağda kızartılır.

.

Şehriyeli Salata :

1 bardak şehriye, garnitür, kornişon turşu, süt mısır, yoğurt, 3 kaşık mayonez, sarımsak, ince kıyılmış taze soğan ve dereotu, tuz.
Şehriye sıvı yağ ile pilav gibi pişirilir. Soğuyunca içine diğer malzemeler katılarak karıştırılır.

Yoğurtsuz yapıldığında içine bol limon ilave edilir.





.
Saray Usulü Revani


3 fincan irmik, 3 fincan un, 3 yumurta, 3 fincan yoğurt, 1 fincan şeker, 1 fincan sıvı yağ, k. tozu
Şerbet: 4 su bardağı şeker
4 su bardağı su, limon
(kaynamaya başlayınca kısık ateşte yarım saat)
önce şerbet pişrilip ılınmaya bırakılır.
fırından çıkan revaninin üzerine 1 bardak soğuk su dökülür ardından ılık şerbet dökülür soğumaya bırakılır.
genişliği düz inen bir bardakla (en uygunu viski bardağı) yuvarlaklar kesilerek çıkarılır.
Tepside kalan kırıntılar toplanarak üzerine 1 ç. bardağı h. cevizi, 1 büyük pk. kakao, 1 ç. bardağı ceviz yada fındık ilave edilerek ezilerek karıştırılır. Kesilen yuvarlakların üzerine koyulur. Üzeri hindistan cevizi yada krem şanti ile süslenerk servis yapılır.


6 yorum:

Buket dedi ki...

Yasemin Öğretmenim,çok güzel görünüyorlar.Bulgurlu salatayı ve avcı böreğini bende çok severek yapıyor ve yiyorum:))Diğer tariflerinizi de en kısa sürede denemeyi düşünüyorum.Gerçekten tariflerinizi de paylaşmanıza çok sevindim.Değişik lezzetleri de bizlerle bu şekilde paylaştığınız için teşekkürler...

Buket dedi ki...

Asos'ta avcı böreği meşhur.Orada krep ile yapıyorlar.Öyle de çok lezzetli oluyor.Tavsiye ederim Öğretmenim...

selin dedi ki...

öğretmenim yemeklerinizin süper olduğunu duymuştum zaten, buraya yazmışsınız tarifleri ama kurtuluşunuz yok gelicemmm elinizden yicemmm :)
sevgiler saygılar güzel arkadaşımmm öpüyorumm

deniz yasemen dedi ki...

teşekkürler buket, özel tariflerin varsa paylaşırsan sevinirim, bi yemek tariflerimiz eksikti :)
dediğinide denicem

deniz yasemen dedi ki...

teşekkür ederim selin, ne demek her zaman beklerim :)) istek yapmak serbest listeni hazırla :))
öpüyorumm

Buket dedi ki...

Rica ederim öğretmenim.Bugün hafif ve güzel bir kekin tadına baktım,tarifini alıp,sizinle paylaşacağım.Başka değişik tariflerden de defterim yanımda değil şu anda sonra ölçüleriyle size yollarım.Valla çok iyi oldu bence tariflerinizi bizden esirgememeniz...